Opleiding
 / Leerlingen

Om mee te spelen in het harmonieorkest of slagwerkgroep is een muzikaal niveau vereist vergelijkbaar met het landelijke A-niveau of hoger. Om dit te bereiken biedt Crescendo de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding, waarbij kinderen al op jonge leeftijd kennis kunnen maken met het instrument en met het samenspelen in een orkestsamenstelling. Dit bevordert de snelheid van het leren en het plezier hierin. Beginnende muzikanten krijgen altijd individueel of in kleine groepjes les van gediplomeerde docenten.

Blokfluitles
Bij voldoende aanmeldingen starten we groepjes blokfluitles. Eventueel kan dit ook individueel, in overleg. De blokfluitles is op dinsdagavond voorafgaand aan de repetitie van het orkest.

Instrumentale les
Leerlingen kunnen individueel les krijgen op een instrument van een docent, zoals klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone, bariton, dwarsfluit of slagwerk. Dit geldt zowel voor jeugd als voor volwassen beginnend muzikanten. De lesdagen en tijden zijn afhankelijk van het soort instrument.

De leerling maakt, nadat ze de eerste muziekvaardigheden onder de knie hebben, een keuze voor een instrument. Dit is een eigen keuze en wordt niet gestuurd door de gewenste bezetting van het (jeugd)orkest. Zeker voor de jeugd, maar ook voor de gevorderde speler, geldt dat het plezier in het bespelen van en instrument altijd voorop staat.

Instaporkest/leerlingenorkest
Dit is het startende orkest voor startende leerlingen. Alleen muziek maken is leuk, maar samen nog veel leuker!! Het instaporkest repeteert elke dinsdag voor de repetitie van de harmonie in ‘Ons Huis’, van 18.30 tot 19.15 uur.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Marie-Jose via mariejose@crescendohengelo.nl.

De leerlingen krijgen les van een van onze docenten:

Mark Golub – Klarinet / saxofoon
Martin Hiddink – Koper
Gerdien Schellingerhout – Dwarsfluit
Gerdien Schellingerhout – Blokfluit
Wilma Jolink – Instaporkest

Onze leerlingen in actie: