De Harmonie

Het harmonieorkest van Crescendo telt een kleine 40 muzikanten: enthousiaste, gevorderde hout- en koperblazers en slagwerkers. Het orkest staat onder leiding van dirigent Willy Beudel .

Het orkest speelt een repertoire dat varieert van licht-klassieke tot bekende popmuziek. Dit is ook terug te zien en horen in de variatie aan concerten die we jaarlijks organiseren. Het streven is om ieder concert tot een belevenis te maken.  In het verleden kwamen thema’s aan bod als Sagen & Legenden en Filmmuziek, maar ook organiseerde Crescendo het Bronckhorster Bevrijdingsbal en een Maestro competitie met lokale beroemdheden. Daarnaast verleent het orkest regelmatig haar medewerking aan festiviteiten in het dorp zoals Koningsdag, kerkdiensten, kermisoptochten en de Hengelose zwem- en wandelvierdaagsen.

De leden van het harmonieorkest beheersen allen minimaal het speelniveau van het landelijk A-niveau. Eens in de vier jaar komt het orkest uit in de 3e divisie van het concertconcours van de MBGF. Het concours is altijd een mooi moment om toe te werken naar het behoud van dit niveau.

De harmonie oefent iedere dinsdagavond van 19.30 – 21.45 uur in ‘Ons Huis’ in Hengelo Gld.

Willy Beudel
Dirigent Harmonie
Willy is sinds november 1996 dirigent van Crescendo, toen heeft hij het stokje officieel overgenomen van Hans Kraxner.